A BVE világa

Csukló emlékére

Sokszor látjuk utazás közben vagy videókban, hogy a kötöttpályás járművezetők integetnek egymásnak ha találkoznak. Bár a virtuális világban nem látjuk egymást vezetés közben az ember keze akaratlanul is mozdul ha szembejön egy másik gép. Főleg ha tudjuk, hogy multiplayer játékban azt a járművet is vezeti valaki a számítógépe előtt ülve.

Ettől a héttől egyel kevesebb alkalmunk lesz inteni egymásnak. A hét elején jött a hír, hogy Ferencz Tamás barátunk, közismert online nevén “csuklo”, tragikus hirtelenséggel eltávozott közülünk és már csak a mennyei fűtőházban rendezgetheti a villamosokat.

Ő egyike volt azon keveseknek akik nem csak a virtuális járművezetést próbálhatták ki, hanem a valós életben is vezette a villamosokat, a nosztalgia járműveket és még a budapesti utcaképről jól ismert Mukit is, valamint vasútmodellezésben is a városi vasút témája kötötte le.

Régóta tagja volt a magyar BVE közösségnek, lelkesen vezetett velünk metrót és villamost, az építkezőket pedig mindig igyekezett segíteni információval, de neki is köszönhettünk kiegészítőket kedvelt programunkhoz.

Tamás!

Múlt héten beszéltem veled utoljára, egy órán keresztül dumáltunk nagy tervekről, utazásokról amit csak az szakított félbe, hogy le kellett feküdnöd a hajnali kelés miatt, hiszen mentél másnap szolgálatba az egyik első villamosjáratra. Azt a beszélgetést már nem fogjuk tudni folytatni.
Hiányozni fogsz mind a valós, mind a virtuális térből.

IST